Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορίνη / Χωριά / Το ΜεγαλοχώριΜεγαλοχώρι. Το χωριό. Μεγαλοχώρι. Στο βάθος διακρίνεται η καλντέρα.


Καλώς ήλθατε στο Μεγαλοχώρι

Εδώ βρίσκονται πολλά ιστορικά αρχοντικά, παλιά παραδοσιακά σπίτια, κρησφύγετα πειρατών και κάναβες κρασιού. Εδώ έμεναν κατά την ιστορία του, έμποροι και πλούσιοι γαιοκτήμονες βαρόνοι που εξήγαγαν το φημισμένο κρασί του νησιού, το Βισάντο. Σημαντικό χαρακτηριστικό των ιστορικών αυτών σπιτιών και των αρχοντικών είναι οι ψηλοί τοίχοι, οι εσωτερικές αυλές και η μεγάλες επιβλητικές ξύλινες πόρτες στην είσοδο, που χτίζονταν έτσι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και για ασφάλεια από τους πειρατές.

Μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής για να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά και την παραδοσιακή ομορφιά του οικισμού και πολλά από τα αρχοντικά σπίτια που είχαν υποστεί ζημιές, αναπαλαιώθηκαν κρατώντας την παλιά τους δόξα.


Το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου
Φωτό : Κλέαρχος Καπουτσής

Πλατεία Μεγαλοχωρίου
Στο κέντρο που χωριού, υπάρχει μία υπέροχη παραδοσιακή πλατεία με ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία γεμάτη δέντρα που προσφέρουν σκιά για καφέ ή φαγητό. Η πλατεία είναι η καρδιά και η ψυχή του Μεγαλοχωρίου και αποτελεί έναν χώρο συνάθροισης για τους ντόπιους που μαζεύονται για να παίξουν το τάβλι τους. Τριγύρω από την πλατεία σχηματίζετε ένας λαβύρινθος από λιθόστρωτα δρομάκια και μονοπάτια που περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής στο Μεγαλοχώρι

Αποτελείται κυρίως από αμπελώνες. Η περιοχή του Μεγαλοχωρίου καλύπτει μια μεγάλη έκταση της νοτιοδυτικής πεδιάδας του νησιού και απλώνεται προς την Καλντέρα, δυτικά και τον παραδοσιακό οικισμό που είναι χτισμένος ανατολικά. Έχουν ανακαλυφθεί στοιχεία προϊστορικών οικισμών της Νεώτερης και Πρωτοκυκλαδικής περιόδου

Υπάρχουν 2 απομακρυσμένες παραλίες, που δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, από την πλευρά της Καλντέρας που έχουν πάρει το όνομά τους από τις εκκλησίες στην περιοχή, η Πλάκα και η Θερμή, με ιαματικά νερά.Αποστάσεις Φηρά: 9 χιλιόμετρα
Οινοποιεία Οινοποιείο Αντωνίου
Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Γαβαλά
Υπηρεσίες Ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μικρά καταστήματα
Συγκοινωνία Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που πηγαίνει νοτιοανατολικά προς το Εμπορείο, την Περίσσα και τον Περίβολο ή προς τα βόρεια, τα Φηρά μέσω του Πύργου, την Μεσσαριά και τον Καρτεράδο.

Δείτε : Ξενοδοχεία στο Μεγαλοχώρι

Αρχοντικά Μεγαλοχώρι

Ο πύργος του καμπαναριού
Σαντορίνη / Χωριά και Οικισμοί / Το Μεγαλοχώρι
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.