Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορίνη / Το Χωριό ΚαρτεράδοςΑποψη του Καρτεράδου
Παραδοσιακή κατοικία
Το χωριό του Καρτεράδου


Καλώς ήλθατε στον Καρτεράδο

Ο Καρτεράδος είναι ένα παραδοσιακό χωριό που χτίστηκε δίπλα σε ένα μικρό ποταμό σε μια χαράδρα. Η ύπαρξή του καταγράφεται από τον 17ο αιώνα. Οι αρχικές αυθεντικές κατοικίες είναι υπόσκαφα σπίτια χτισμένα βαθιά μέσα στον βράχο. Κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού που έμεναν καπετάνιοι. Το όνομα του χωριού προέρχεται από την ελληνική λέξη 'καρτέρι' που σημαίνει σημείο ενέδρας, πιθανώς επειδή εδώ στήνονταν ενέδρες για να παγιδεύουν τους πειρατές.

Η πλατεία του χωριού έχει ένα παραδοσιακό ανεμόμυλο και μία αναμνηστική πλάκα στην μνήμη των θυμάτων στον πόλεμο του 1940. Μόλις που φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο υπάρχει μία γειτονιά με πλακόστρωτα δρομάκια, με υπόσκαφα καπετανόσπιτα χτισμένα μέσα στον βράχο.

Τα καταστήματα στον Καρτεράδο είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο, αφού εδώ μένει σημαντικός αριθμός μόνιμων κατοίκων.

Γεωγραφικές πληροφορίες για τον Καρτεράδο
Ο Καρτεράδος απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από την πρωτεύουσα, τα Φηρά. Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και τα όριά του ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στα Φηρά και φτάνουν ανατολικά μέχρι κάτω στην παραλία.

Αποστάσεις Φηρά : 1,5 χλμ
Θα βρείτε : Εστιατόρια, καφετέριες, αρτοποιεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα
Συγκοινωνία Η στάση του λεωφορείου είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο και από εκεί μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για πολλές περιοχές του νησιού όπως τη Μεσσαριά, το Μεγαλοχώρι, το Εμπορείο, την Περίσσα, τον Περίβολο, την Έξω Γωνιά και το Καμάρι, το Αεροδρόμιο και το Λιμάνι.

Δείτε : Ξενοδοχεία στο Καρτεράδο
Δείτε : Ανατολικές Παραλίες
Σαντορίνη / Χωριά και Οικισμοί / Καρτεράδος
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.