Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Ελληνική σελίδα . .
ΑΡΧΗ
Δείτε:

Σαντορίνη / Φηρά : Η πρωτεύουσαΦηρά η πρωτεύουσα και το Ηφαίστειο Ηλιοβασίλεμα απο τα Φηρά. Εκδρομή με καραβάκι στο Ηφαίστειο

Καλώς ήλθατε στα Φηρά
Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού, στην πλαγιά της Καλντέρας απέναντι από το ηφαίστειο. Τα σύγχρονα Φηρά αποτελούν το πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Σαντορίνης. Αν και όλα τα στοιχεία της πόλης προσανατολίζονται γύρω από τον τουρισμό, περισσότερο από τις άλλες περιοχές του νησιού, υπάρχουν πολλά στα Φηρά που αξίζουν την προσοχή σας.

Εκτός από τα μουσεία, τις γκαλερί και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα Φηρά αποτελούν το εμπορικό κέντρο του νησιού και προσφέρουν τις περισσότερες επιλογές για φαγητό και ψυχαγωγία. Τα Φηρά κρατούν τα ηνία όσο αναφορά την νυχτερινή ζωή, υπάρχουν πολλά μπαρ και καφετέριες που βρίσκονται στην κυριολεξία στο χείλος της Καλντέρας, ενώ άλλες, μαζί και τα μεγάλα κλαμπ του νησιού, βρίσκονται διάσπαρτα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα στην πόλη

Υπάρχουν τόσα που μπορείτε να επιλέξετε να επισκεφτείτε και ακόμη περισσότερα για να ανακαλύψετε. Ένα μονοπάτι ξεκινάει από το Δημαρχείο και συνεχίζοντας κατά μήκος όλης της πλευράς των Φηρών που βρίσκονται από την μεριά της Καλντέρας, φτάνει μέχρι την κορυφή του λόφου στο Συνεδριακό Κέντρο Νομικού. Το ηφαίστειο μπορείτε να το δείτε από κάθε σημείο της καλντέρας στα Φηρά, καθώς επίσης και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα το απόγευμα. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος στην Σαντορίνη φαίνεται πως είναι η μόνη ώρα που όλα και όλοι σταματάνε.

Τα Φηρά τη νύχτα

Φηροστεφάνι
Το Φηροστεφάνι είναι ένα παλιό χωριό βόρεια των Φηρών που έχει συγχωνευθεί με τα Φηρά και έχει μετατραπεί σε ένα από τα προάστια. Το όνομα Φηροστεφάνι σημαίνει ¨Το Στέμμα των Φηρών¨ - Στεφάνι – Στέμμα. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά του είναι τα παραδοσιακά σπίτια, τα στενά σοκάκια και η θέα στο ηφαίστειο.

Κοντοχώρι
Το Κοντοχώρι είναι επίσης ένα προάστιο των Φηρών, 15 λεπτά με τα πόδια από την κεντρική πλατεία. Βρίσκεται στον κάτω δρόμο, καθώς φεύγετε από το κέντρο και πηγαίνοντας βόρεια, με κατεύθυνση προς την Οία.

Μητρόπολη, Υπαπαντή του Σωτήρος

Όρμος Φηρών: Το Παλιό Λιμάνι
Το παλιό λιμάνι της Σαντορίνης βρίσκεται στο μέρος της καλντέρας ακριβώς κάτω από τα Φηρά. Εκεί υπάρχουν εστιατόρια, ταβέρνες και μικρά καταστήματα με αναμνηστικά. Για να πάτε στο παλιό λιμάνι, μπορείτε να περπατήσετε τα 600 πέτρινα σκαλοπάτια, να καβαλήσετε ένα από τα μουλάρια που υπάρχουν ή να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ που αναχωρεί από το πάνω μέρος της καλντέρας.

Τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται το νησί, αγκυροβολούν λίγο πιο έξω από το παλιό λιμάνι και οι επιβάτες μεταφέρονται έξω με μικρές λέμβους. Στο παλιό λιμάνι υπάρχουν ψαροκάικα και διάφορα σκάφη αναψυχής, που αναχωρούν καθημερινά για μια βόλτα στο ηφαίστειο, την Νέα Καμένη, τα Ζεστά Νερά στην Παλιά Καμένη, την Θηρασσιά και το ηλιοβασίλεμα στην Οία.

Για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των Φηρών αλλά και γενικώτερα της Σαντορίνης, πρέπει να δείτε τη πόλη και το νησί από την μεριά της Καλντέρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την θάλασσα.

Η ιστορία των Φηρών & πότε έγινε πρωτεύουσα.
Η ιστορία των Φηρών ως οικισμός ξεκίνησε το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, όταν Βενετοί ευγενείς και η τότε Καθολική κοινότητα εγκατέλειψαν το Κάστρο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι (πρωτεύουσα της Σαντορίνης μέχρι τότε), μετά από μία παρατεταμένη περίοδο σεισμών πού έκαναν μεγάλες καταστροφές στο κάστρο και στο γύρω οικισμό.

Αποστάσεις
Αεροδρόμιο : 5,5 χλμ
Λιμάνι : 9 χλμ
Οία : 11 χλμ
Καμάρι : 8 χλμ
Περίσσα : 13 χλμ
Υπηρεσίες
Ταχυδρομείο, τράπεζες, ΑΤΜ, κεντρικός σταθμός ταξί, εμπορικά καταστήματα, γκαλερί, κλαμπ, μπαρ, βιβλιοπωλεία, εστιατόρια, καφετέριες, σούπερ μάρκετ, τελεφερίκ, το παλιό λιμάνι, κάμπινγκ.
Συγκοινωνία
Ο Κεντρικός Σταθμών των Λεωφορείων βρίσκεται κοντά στην πλατεία των Φηρών, δίπλα ακριβώς στο Κέντρο Υγείας. Δρομολόγια προς όλα τις περιοχές του νησιού.

Ξενοδοχεία Φηρών 'Superior'

Ξενοδοχεία Φηρών (Economy)

Το τελεφερίκ

Μπελλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο

Λαογραφικό Μουσείο Λιγνού

Αρχαιολογικό Μουσείο

Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Οι τοιχογραφίες της Θήρας

Το παλιό Λιμάνι

Κεντρικό Σοκάκι των Φηρών
Σαντορίνη / Χωριά και Οικισμοί / Φηρά : Η πρωτεύουσα
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.