Σαντορίνη λογότυπο
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ | ΜΕΛΟΣ SANTORINI® WEB
Δείτε:

Εκθέσεις / Κάναβα Αργυρού

Σαντορίνη :
Πολιτισμός & Παράδοση

Σαντορίνη - Εκκλησίες

Eκκλησίες στην Σαντορίνη, το ελληνικό ορθόδοξο Πάσχα, θρησκευτικό ημερολόγιο & γιορτές, ονομαστικές εορτές...

Σαντορίνη - Μουσεία

Αρχαιολογικό μουσείο, προϊστορικό μουσείο, μέγαρο Γκύζη, το ναυτικό μουσείο, αρχοντικό Γεωργίου Εμμ. Αργυρού
Λαογραφικό μουσείου Εμ. Λιγνού....

Σαντορίνη - Εκθέσεις

Συνεδριακό κέντρο Μ.Νομικού, τοιχογραφίες Σαντορίνης, κέντρο τέχνης Αργυρού έκθεση κάναβας, έκθεση "η Σαντορίνη που χάνεται"...

Σαντορίνη - Αρχαιολογικοί Χώροι

Ανασκαφές Ακρωτηρίου, η Αρχαία Θήρα ...

Σαντορίνη : Η Ιστορία

Κάστρα, Φρούρια & Πύργοι

Το φρούριο του Σκάρου, το κάστρο του Αγ.Νικολάου, ο πύργος του Νημποριού, το κάστρο του Πύργου, το κάστρο & ο πύργος του Ακρωτηρίου...

Κάτι απ' τα παλιά...
Εικόνες μαγεμένης γής (1954-1965)
Εκθεση του Robert A. McCabe. Φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Μ. Νομικού απο 6 Ιουλίου ώς 25 Αυγούστου 2006

Η Σαντορίνη & το Αιγαίο

Χώρος Τέχνης Κάναβα Αργυρού :
Εκθεση σε παραδοσιακή κάναβα
Η έκθεση ‘Χώρος Τέχνης’ στεγάζεται σε μια παλιά υπόσκαφη κάναβα στην Έξω Γωνιά όπου φιλοξενεί έργα τέχνης σημαντικών Ελλήνων και Ξένων Καλλιτεχνών. Πρόκειται για μια αρμονική συνύπαρξη της ιστορίας και της παράδοσης της οινοποιίας με την σύγχρονη τέχνη, ή αλλιώς, για ένα συνδυασμό της Τέχνης του Χθες με την Τέχνη του Σήμερα.
Πολιτιστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης
Ο Χώρος Τέχνης, που ουσιαστικά αποτελεί ένα Πολιτιστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, ξεκίνησε με ένα όνειρο: την προστασία της ιστορίας και της παράδοσης με την ταυτόχρονη προώθηση της Τέχνης. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει ιδιαίτερα έργα τέχνης μέσα σε ένα χώρο όπου διατηρείται η παραδοσιακή δομή ενός σαντορινιού οινοποιείου, καθώς και να επιλέξει ένα από τα κρασιά που παράγονται στο οινοποιείο.

Ο Χώρος Τέχνης δεν ξεκίνησε με τις κοινές φιλοδοξίες μιας γκαλερί. Ούτε ακολούθησε το ασφαλές μονοπάτι ενός τυπικού Μουσείου. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει σταματήσει την παραγωγή κρασιού και τσικουδιάς έως σήμερα

Ιστορία & Δημιουργία
Ο σεισμός του 1956 και η αστικοποίηση που ακολούθησε οδήγησαν το νησί σε ερήμωση. Το παλιό κτήμα Αργυρού ενέδωσε μέσα στο χρόνο, ενώ ο τουρισμός έφερε σιγά σιγά νέα δυναμική στο νησί.

Ο χώρος του παλιού οινοποιείου ανέδιδε μια τέτοια επιβλητική απλότητα που οι επιλογές φαίνονταν αυτονόητες. Τα ίχνη του παρελθόντος έπρεπε να διατηρηθούν, δεδομένου ότι αποτελούσαν ένα πολύτιμο κληροδότημα για το μέλλον. Ωστόσο, ο χώρος χρειαζόταν να αποκτήσει μια σύγχρονη νότα και εναρμονιστεί με τις σύγχρονες τάσεις. Έτσι απoφασίστηκε να συνδυαστούν και τα δύο με ένα πρωτότυπο τρόπο. Το κρασί θα συνεχίσει να αναδύει το άρωμα του στο χώρο, τα στάφυλα θα συνεχίσουν να αποστάζονται, τα παλιά εργαλεία θα παραμείνουν στη θέση τους. Όλα παραμένουν όπως παλιά, όμως με μια αίσθηση συνέχειας του χρόνου που αναδύεται μέσα από τα έργα της σύγχρονης τέχνης που διακοσμούν το χώρο.

Ο Αντώνιος Αργυρός ανέλαβε την ανακαίνιση του χώρου με απόλυτο σεβασμό στην αρχική του μορφή. Το οινοποιείο μπήκε ξανά σε λειτουργία, μοναδικά έργα τέχνης συγκεντρώθηκαν στις υπόγειες στοές και ο Χώρος Τέχνης άνοιξε τις πόρτες το στον κόσμο. Το 1999, ο Χώρος Τέχνης ήταν πλέον έτοιμος να ξεκινήσει το νέο του ταξίδι.

Περισσότεροι από 250 κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες έχουν εμπιστευθεί εδώ τα έργα τους και οι υπόσκαφοι χώροι έχουν πλημμυρίσει με χρώματα και άλλα καλλιτεχνικά στοιχεία. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν διασχίσει τις βαριές πόρτες για να βρεθούν σε μια Σαντορίνη που δεν στηρίζεται μόνο στη δόξα της μοναδικής ομορφιάς της, ή στην αυταρέσκεια του παρελθόντος της, αλλά σε μια Σαντορίνη που εμπνέει καλλιτέχνες και, ταυτόχρονα, φιλοξενεί την τέχνη σε όλες τις μορφές της.

Πώς να πάτε
Υπάρχουν λεωφορεία που αναχωρούν από Φηρά για το Καμάρι. Θα βρείτε την έκθεση στο δρόμο προς το Καμάρι στη δεξιά πλευρά. Ρωτήστε τον οδηγό, κοιτάξτε για την πινακίδα που θα σας οδηγήσει στην είσοδο.
Αν ξεκινήσετε απὀ Καμάρι, το λεωφορείο για την επιστροφή στα Φηρά θα μπορέσει να σας αφήσει κοντά. Ρωτήστε για τη στάση Έξω Γωνιά.

Χώρος Τέχνης Κάναβα Αργυρού
Εξω γωνιά, Σαντορίνη 847 00 Κυκλάδες
Ανοιχτά καθημερινά από τις 11.00 έως το ηλιοβασίλεμα
Τηλ: +30 22860 32774

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΝΑΒΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 1

ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΝΑΒΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 2
Σαντορίνη / Πολιτισμός & Παράδοση / Πολιτιστικά κέντρα και Εκθέσεις / Κάναβα Αργυρού
SANTORINI WEB PORTAL // Copyright © 2004 Santorini® Web Services.
Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσον, όλου ή μέρους, χωρίς έγγραφη άδεια.